Toimitusjohtajan ajatuksia vol 3 – Rakkaudesta lajiin

22.6.2019 Efektimedia
Markkinointikuva: Dominus Nutrition Firmitas nesteytysvalmiste / Efektimedia

Keskikesä? Vastahan oli talvi. Niin kai sitä sanotaan, että aika kuluu nopeaa, kun on hauskaa. Toimettomana ei ole tarvinnut olla, mutta kiire ei paina, kun hommasta tykkää.

Efektimedian osalta homma näyttää nyt kesällä siltä, että videomainospuolella toimeksiantoja toteutellaan sitä mukaa kun niitä tulee. Tällekin kesää kerkeää vielä, jos idea tarvii hyvää toteuttajaa. Soittoa tai viestiä vain tähän suuntaan. Ilmakuvaukset on tällä hetkellä kuuminta hottia, ihan sellaisenaan tai osana mainosta. Ilmakuvaukset toimivat esimerkiksi kustannustehokkaana yritysesittelynä, sijaintikuvauksena tms.

Somepuolella hoidellaan vajaata kymmentä tiliä, jotka koostuvat kevyemmistä Instagram ja Facebook päivityssopimuksista aina sosiaalisen median täyspalveluihin, sisältäen mm. sisällöntuotannon, asiakaskontaktien ja s-postin hoidon jne, mikä irrottaa itse yrittäjää tekemään omaa työtänsä. Someakin keretään tekemään enemmän, ehkä juuri sinulle.

Potrettikuvauksia toteutellaan pitkin kesää, onhan kesä parasta aikaa myös kuvauksellisesti. Itse haluaisin nähdä vielä ainakin yhden kunnon ukkosen linssin läpi.

Tuotemerkeille kuvataan jatkuvasti tuotekuvia, niin nettikauppaan kuin myös markkinointikuvia, jotka ovatkin saaneet kiitosta, niin itse merkeiltä kuin jälleenmyyjiltäkin. Valokuvaajamme käyvät tilauksesta toteuttelemassa tuotekuvauksia lokaatioissa ja kuvaavat myös omia ideoitaan, joiden tulokset toimitamme asiakkaan kuvapankkiin tarjolle, josta asiakas voi tarpeen tullen valita itselleen kuvia käyttöönsä.

Näiden lisäksi nettisivuja on työn alla, somekonsultaatioita toteutellaan ja käydään keskusteluja yritysten kanssa, jolloin mm. brainstormataan ideoilla. Yllättävän monesti se mainoksen punainen lanka löytyy täältäkin päästä, mutta yleensä asiakkaalta itseltään. Pidetään kuitenkin niistäkin toimeksiannoista, joissa mainos pitäisi tehdä, mutta idea on kateissa. Aina se on löytynyt. Useampi pää on aina enemmän. Päitä.

Lisäksi kuvaillaan omia projekteja sosiaalisessa mediassa jaettavaksi, mutta ne tuppaavat aina siirtymään sinne editointijonon hännille ja niinhän sen kuuluukin olla. Kaikki tähän asti toteuttamamme toimeksiannot ovat olleet vähintään yhtä mielenkiintoisia tehdä kuin ne omat pätkät. Vaikka idea saattaisi tulla muualta, me siitä huolehditaan (käsikirjoitus), kasvatetaan (kuvaus) ja koulutetaan (editointi) ennen maailmalle lähetystä.  Yhtä rakkaita kaikki.

Tuomo Pelasoja
tuomo@efektimedia.fi
044 999 6811

 

 
Efektimedian Juhannus-terveiset 2019